El disseny d’interiors és una de les formes més fàcils i accessibles perquè les persones canviïn el seu estil de vida i llars. En aquest sentit, nosaltres, com a estudi d’interiorisme de Barcelona volem facilitar-vos la tasca presentant les tendències en disseny d’interiors que regnaran en el 2023.

En el 2023, l’interiorisme permetrà que puguis expressar la teva personalitat amb estils tan contrastats com el minimalisme renovat o el luxe d’un Art déco revisat. Convertir la teva llar en un refugi de pau i tranquil·litat, on els teus entreteniments tinguin el seu lloc, serà un dels pilars de l’interiorisme que ve. On la sostenibilitat i la inclusió de la naturalesa en la teva llar, tendències ja en el 2022, continuaran trepitjant molt fort. El 2023 ve carregat d’inspiració per a aconseguir confort total.

Adeu al minimalisme escandinau

En les tendències en disseny d’Interiors, podem dir que el minimalisme revisionat serà un dels favorits del pròxim any. Ens allunyarem de l’estètica purament escandinava per a barrejar-ho amb altres tendències complementàries i fins i tot, a priori, contràries. Aquests seran els estils que més veuràs:

  • “Japandi”, nascut de la unió de l’harmonia zen de l’estil japonès “Japan” i la calidesa del minimalisme escandinau “Scandi”, serà un dels més valorats. En ell trobarem una harmoniosa complementarietat entre el minimalisme de tots dos països. Una gran presència de la fusta, un ús sobri i sofisticat del negre i l’aplicació de conceptes del feng shui són les característiques més destacades d’aquest corrent. El Japandi utilitza elements funcionals i senzills, fusta poc treballada i alguna explosió de color.
  • Minimalisme càlid-neutral, un estil acollidor, serè i auster alhora que aporta sensació de calma inspirat en l’arquitectura tradicional i sostenible en el qual prevalen els materials naturals (com a argiles i fustes) en tons clars i relacionats amb la naturalesa, ocres, terres, blanc trencat. Es tracta d’una experiència sensorial relaxant.
  • “Minimal luxury” o “Art déco”, si t’agraden més els ambients una mica més luxosos i sofisticats, potser l’estil és per a tu. En aquest estil, cobren molta importància metalls nobles com l’or, la plata i fins i tot el coure. Usats en objectes molt determinats o zones molt específiques, busquen crear un focus d’atenció per contrast. Advocarà també per materials nobles com la pedra i el marbre.
  • “Art Déco” renovat. En contraposició al minimalisme dels últims anys, veiem aparèixer amb força en el 2023 aquest estil maximalista. Es busca una elegància opulenta. Però passat per filtres més moderns i depurats, concordes a l’època en què vivim i incloent colors vius i textures o fins i tot estampats.
  • Materials nobles, fustes ràfies i pedres naturals són les més aclamades. Els materials que ens acosten a aquesta sensació artesanal i desgastada, a una bellesa imperfecta són tendència.
  • Revaloració de l’artesanal i els murals. L’artesania porta uns anys recuperant el ceptre que mai hauria d’haver perdre. Es valoren molt més un consum selectiu en el qual posseir menys objectes, però de més valor personal i emocional.

Espais de pau i desenvolupament personal

Una altra sèrie d’elements i estils facilitaran que els teus espais se sentin com un oasi, on la pau mental regnarà gràcies a elements que evoquen benestar:

  • La inclusió de la naturalesa en les nostres llars és una tendència que seguirà aquest any pròxim amb el disseny biofílic. Però en el 2023 centrada sobretot en els dormitoris, vinculada a la idea de l’estreta relació entre naturalesa, benestar i somni de qualitat. Les formes orgàniques, l’ús de materials naturals com la fusta i els estampats vegetals venen trepitjant fort.
  • Als blancs i grisos als quals ja estem acostumats, se li uniran colors també molt naturals, però més càlids i personals: ocres, blaus fins i tot pastissos. S’afegiran tons empolsats en les opcions per a habitatge, optant per tons no tan freds que aportin calidesa. Però el “lavanda digital” serà el color que defineixi els interiors del 2023. Molt pròxim al “very pery”, color creat per Pantone enguany, i que hem vist regnar en totes les arts, des de la moda a la decoració. Aquest nou morat serà una mica més pastís, buscant evocar pau i alegria.
  • Agafa’t que venen corbes. En contraposició a les línies rectes pròpies del minimalisme dels últims anys, les formes corbes dominaran tots els espais. Molt associats al disseny  orgànic i biofílic, ja havien aparegut tímidament en els últims temps, però ara són absolutes protagonistes de l’espai. Des de fornícules decoratives en les parets que recorden al Renaixement, a línies de mobles i ornaments, les corbes venen trepitjant forta per a crear un espai més orgànic i relaxat.
  • Espais que fomentin el benestar físic i mental. En un món després de pandèmia, cada vegada són més demandats aquest tipus d’espais dins de l’habitatge. Espais on relaxar-se, fer exercici, practicar mindfulness, llegir o desenvolupar qualsevol altra afició.

En les tendències en disseny d’Interiors d’aquest 2023 es busca habitar espais més saludables, relaxats i confortables. Espais que reflecteixin la nostra personalitat i ens facin sentir bé.  En qualsevol cas nosaltres recomanem sempre que el teu espai, ja sigui llar o local, sigui una cosa personalitzada i únic per a vosaltres, seguint tendències o no. A Brick Serveis d’Interiorisme a Barcelona, estarem encantats de posar el nostre granet de sorra perquè l’espai en el qual habitis suposi una experiència inigualable.